Thursday, March 30, 2017

Bonator


Bonator (Weißenohe, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock" ja hinnang 86 punkti.

Tootjainfo: "Liquid does not break the Fast - was a rule of fasting at the times of the Benedictine monks in Weissenohe. For this, now we owe the Mirror Carp as Fasting food and the strong Doppelbock for liquid intake during this barren time. In this tradition, we have brewed for you our strong Bonator the dark Doppelbock, physically and spiritually strengthening during the "staaden" time. A dark Doppelbock, spicy and strong as the tradition requires. Suitable for: goulash, pork shoulder, roasted meat, hearty snacks and strong game dishes"

Keskmist kasvu pudel, vanamoelisel sildil kujutatakse ilmselt kõnealust kloostrit. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldpunane. 

Aroom on väga meeldivalt karamelline, röstine, kuldsete rosinate ja punaste viinamarjade, kaeraküpsiste ja röstmandlite nootidega.

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, mõnusa hapukas kõrvaltooniga, kuldne ja pidulik nagu päikeseline veranda keset iluaeda. Keskmaitse on tiba raskem, sametisem, mõrkjalt karamelline, ehitud kaneeli ja lehesahinaga aiateel. Lõppmaitse liigub veidi mõrkjamasse külge, karamelliseeritud pähklid ja veidi nelki, häärberist kostvad pasunaharjutused annavad aimu, et õhtul on oodata pidustusi. Järelmekk õõtsub rahulikult puude vahele veetud võrkkiiges ning vaatab, kuidas keldrist veeretatakse välja vaat tublit doppelbokki ning pikkadele laudadele veetakse nõusid ... siit tuleb üks pidu mis pidu on.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Doppelbock üsna nii nagu ta olema peab. Tõsi küll, vaimustusest kilkama ei pane, sestap ka kõrgemalt ei kiida.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment