Sunday, March 12, 2017

Raspise


Raspise (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Selle saisooni valmistamisel on kasutatud piimhappebaktereid, mis koos hiljem lisatud vaarikatega muudavad õlle tugevalt hapuks ning annavad sellele meeldiva aroomi ja värvi."

Väike lihtne pudel, sildil kurjavõitu vaarikas. Vähene valge vahukiht kaob kiirel kihinal. Õlle värvus - kirkalt pleekinudpunane. Aroomis peotäis ehedaid vaarikaid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt hapukas. Keskmaitse on huvitavalt magusakas-hapukas, linnaseline ja külmkuivatatud vaarikate mekiga. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, vaarikavarretee rosinatega. Järelmekis lisandub tubli kapatäis saisonile omast vürtsikust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea tasandi rüübe. Mäkra mängis see, et tootja lubas "tugevalt haput" mekki, kuid tulemus oli vaid veidi hapum korralikust saisonist. Ja vaarikaid oli lõhnas tublisti rohkem kui maitses. Oleks sama tulemusega esile astunud mõni algaja, kiidaks kõvasti rohkem, nii hea tasemega pruulikoja puhul on aga ootused ette üles kruvitud.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment