Tuesday, March 14, 2017

Weissbier väikese mangoga

Weissbier väikese mangoga (Karli Kräft, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,8 %vol. Liigimääratlus: nisuõlu

Tootjainfo: "Koostis: linnased (Orasmäe pilsner ja nisulinnas), humal (Tettnang), pärm (Mangrove Jack's Bavarian Wheat), Bonne mangopüree, suhkur"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, must-valge silt on vaevu loetav (pai pruulmeister, vaheta ikka printeril kassetti, selle udukirja lugemisega läheb silm peas katki). Kollakas sõrmepaksune vahukiht kaob tõtlikult. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on magusakas, saksa nisuõllele omaselt veidi banaanine.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on magusakas, banaanine .... noh ja võib-olla ka mango-nüanss on olemas, kui hästi mõelda. Lõppmaitse on magusakas-hapukas, puuviljane. Järelmekk lisab näpuotsatäie vürtsikust, muutes kogu suutaju meeldivalt värskeks.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Kahjuks ei oska siit lubatud mangot kuigivõrd välja lugeda, muidu laksaks "über" hinnagu ära. Jubbbbe kahju, et keegi väiketootjatest pole võtnud praegu midagi sellist toota.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment