Friday, March 3, 2017

Jilligan Setomaal

Jilligan Setomaal (Sledgehammer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: Double IPA Sour Brown. Mhhhh ... misasi? :)

Tootjainfot ei ole, mis on halb

Väike lihtne pudel, tehniline sildike, mille kujunduses on algajate sagedane viga - pruulikoja nimi on mõjukam kui õlle oma. Kreemikat karva vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt pruunakaskuldne. Aroom on põnevalt hapukas, meenutades  mõnd flaami pruuni eili.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna korralikult mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kergelt laudaliku hapukusega. Lõppmaitse muutub kuidagi vesiseks, jääb mõrkjas "funky" hapukus, mille alt piilub ülekõrbenud leiva kibekas-mõrkjat nooti. Järelmekk näitab korraks ebamäärast magusat nägu, kuid kaob siis kentsakasse maitsevõssa, kuhu väga järgi ei taha minna.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas buketiga arusaamatu rüübe. "Double" pole see jook ühesti otsast vaadatuna, et IPA ega Sour ega Brown osas. Ebamäärane ja kaootiline ... noh päris halb-halb ta kah pole, aga see vasikas on aia taha läinud.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment