Wednesday, March 22, 2017

Jambolaya

Jambolaya (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Liigimääratlus: apelsinine APA

Tootjainfo: "Ühesõnaga, see õlu keedetud hunniku magusa apelsini koorega, lisaks törts Ameerikamaa humalaid. Keha teevad odralinnased ja sorts kareahelbeid
IBU 25"

Väike lihtne pudel, apelsinikarva sildil on tootjanimi efektselt esile tõstetud. Kreemika tooniga tihe vaht täidab pool klaasist ja on märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt pihlakapunane. Aroom magusakas-mõrkjas, apelsinine noot pole küll kuigi tugev, kuid on siiski äratuntav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses muutub apelsinikoore õlijas mõrkjus tuntavaks, parkides pisut keelekülgi. Lõppmaitse lisab väikese hapuka mahlase tilgakese, meenutades üleküpsenud mandariine. Järelmekk kõditab korraks suulage vürtsikalt, seejärel hääbub see aegamisi mõrkjusse ... kuid siis löövad keele tagumised nurgad taas vürtsikalt õhevile, muutes kogu tajupildi palju elavamaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Vägagi heal tasemel rüüpeke. Kerge ja rahulik, mõnusalt mängulise lõpuga, nii et väärib kiitmist küll :)
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment