Saturday, March 11, 2017

Nomono 3


Nomono 3 (Solipiwko, Poola) pdl 0,33 l. alc 9,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "Rye Triple IPA
IBU 118"

Väike lihtne pudel, ülemäära värvilisel sildil ülemäära veidrad elukad :) Kollakas vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroomis on jõulist karedat humalat ja hapukat leiba, jõhvikaid ja vaarika-toormoosi, rabarberit ja kuivatatud maasikaid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse ... kräääääks ... see on rohmakas, veidi keelt väänav ja hoolimatu elukas. Kore, üleelusuuruselt leivane, rosepipra ja kadakamarjade segune, veidi kamprine ja ohtralt pähkline. 

Lõppmaitse ... mõrrrr. Keel väänatakse kreeka pähkli membraanidest tehtud kruustangide vahele ning kallatakse üle kasekeedisega. Einoh kui kasepuust ja -pungadest saaks keedist teha, siis ta võiks umbes niimoodi maitsta küll? Sihuke vahajalt mõrkjas ja õrnalt hapukas? Järemekk. Sasiga. See jõulisus hakkab küll keerduma veidi venivalt veinisemaks, kuid paras keelemõrvar on ta ikka.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga OGAR ÜBERRÜÜBE! Joodavaks ei saa seda nähtust tituleerida, pigem peaks ta olema ... noh ma ei tea ... pealemääritav nt liigesevalu või terava humalapuudulikkuse puhul.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment