Thursday, March 2, 2017

Habanero porter

Habanero porter (Sledgehammer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: vürtsporter

Tootjainfot ei ole, mis on halb

Väike lihtne pudel, tehniline sildike, mille kujunduses on algajate sagedane viga - pruulikoja nimi on mõjukam kui õlle oma. Pruun vaht täidab pool klaasist ja püsib visalt kui makroflex. Õlle värvus - sünkjalt sügavpunane. Aroom on tagashoidlikult magusakas, kuivatatud leiva taoline ... ja no võib olla hääääästi pika sissehingamise lõpus on ka väike vürtsisäde, kuid see võib ka soovmõtlemine olla.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitses tõuseb vürtsikas õhetus esiplaanile, magusakas melassine-šokolaadine taust sobib kenasti selle pehmendajaks. Lõppmaitses ilmub üha võimsama piprase sumina kõrvale tugev röstine ... või pigem suisa kõrvetatud leiva mõrkjus-hapukus. Järelmeki aegu õhkab juba kogu suu kui martäänahi, hapukas-mõrkjas pihlakas jääb uksele pidama ja siis pöörab otsa ümber.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-piprase buketiga ÜBERtaseme rüübe! Porteri enda olemuse kohta on raske midagi kommenteerida, kuid piprakest on siia ausalt pandud ning vanale Gambrinusele see juba meeldib! Pehmet kitsejuustu ja tomateid võiks tulekahju leevenduseks kõrvale võtta?
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment