Sunday, March 12, 2017

Dziad Mróz


Dziad Mróz (Hopster, Poola) pdl 0,33 l. alc 12,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 43 punkti.

Toojainfo: "Russian Imperial Stout"

Väike lihtne pudel, must-valgel sildil piibuga vuntshabe. Sentimeetrine tumepruun vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - umbemust.

Aroomis on meeldivaim balanass magusa, mõrkja ja hapuka vahel. Tonn kakaod kohtub viiekümne kilo kohviga, lisaks kulbitäis lagritsat ja kolm röstitud rukkileivaviilakat.

Esmamekk on vägagi raske kehaga ja jõuliselt magusakas-mõrkjas, soe ja kohvine. Nagu oleks astunud külmalt tänavalt sooja kohvipodi. Keskmaitse muutub aga tunduvalt karvasemaks, alkohol torgib nagu oleks keegi su kohvitassi kallanud suure klõmaka odavapoolset rummi. Lõppmaitse on rohmakalt röstine, veidi isegi kõrbenud, justkui oleks rukkileiva viil rösterisse liiga kauaks jäänud ning mustakoorikulisele tükile pandaks peale mõrušokolaadikreemi. Järelmekis omandab kõrbemine lausa veidi tuhase tooni, seda maandab kõrvetatud rosin koos tilgakese aniisinapsiga.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, maguasakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga heal tasemel rüübe. Lõhnast tekkiv ülipositiivne ootus jookseb maitse karvasele-alkoholisele karile. Kui see jook veel aastake-kaks järelküpseks, oleks lootust millekski oivaliseks, praegu on aga tegu robustsevõitu joogiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment