Sunday, March 19, 2017

Šaht-Matt


Šaht-Matt (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Meil on iga päev nagu malelahing. Üks vale käik ja elu variseb sõna otses mõttes sulle peale ning matab enda alla. Šaht ja matt. Lõpuks loeb ainult see, kas oled elanud etturi või kuningana."

Vahvalt omanäoline pudel, sildil tööhoos malendid. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasi ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on heledalt ja päikeseliselt kommisuhkrune, väikese hapuka virsikuse noodikesega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses rüselevad oma koha eest keelel korraga nii karamelline magusus, puuviljane hapukus kui ka kohane mõrkjus. Lõppmaitses löövad vürtsikad kellad kõlama, samas muutub suutaju kuivaks, lausa kergelt põski parkivaks. Järelmekis on taas koos kõik kohased belgialikud noodid ... sihuke töine klopper käib nende vahel, et üldiseks märksõnaks saab lihtsalt "vürtsikalt maitseküllane".

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Selline üsna stiilipuhas belglane. Eestis tehtute hulgas ilmselt üks paremaid, belgia enda skaalal kuhugi keskele jääv. Pakkuda koos poolpehme lambajuustuga.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment