Wednesday, March 15, 2017

La Trinidad el Vasco


La Trinidad el Vascoc (Brewfist, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 11,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine", hinnang 88 punkti.

Toojainfo: "Barley wine aged for a year in port wine barrels."

Uhhhh. Odravein ja portveinivaat ... see peksab ootused üles, kas pole!

Väike lihtne pudel, mustapõhjalisel sildil on vist vaadiriiulid? Sõrmepaksune kollakas vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. 

Aroomis domineerivad maasikad. Kompotimaasikad. Maasikanalivka. Veidi käärima läinud maasika-vaarikatoormoos. Karamellikissell pohlamoosiga. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga (sellise kraadi juures!) ja magusakas, veidi keelt torkiv ja maasikakompotivedeliku taoline. 

Keskmaitse. Vahhh-vahhh-vahh. Vanilje! Portvein. Vaat. Vaata aga vaati. Šerri. Kännu kukk. Helevalge kõlisev karamell, millest on tehtud tuulekell. 

Lõppmaitse. Mineära. Maasikanastoika. Kuivatatud maasikatel tehtud nastoika, millesse on lisatud kolm vaarikat.

Järelmekk. Nohvaata, seda vedelikke seob õllega nüüd küll õite vähene. Puhas teadmine, ei muud. Hunnitult hea nastoika. Naiste absoluutne lemmik. Ja suurem osa mehi tegelikult tahab ka, kuid häbeneb küsida. Ära häbene, rumaluke! Küsi ja järsku sulle antaksegi. Ei, mitte seda.

Seepoleõlu. Seeonnastoika. Maasika-vaarikanastoika. Issssver-sussssver kui kuramuse hea nastoika. Päris siiralt - kallake seda vaniljejäätisele! Või siis pakkuge kristallpitsikesega jäätise kõrvale. 
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment