Saturday, March 11, 2017

pLoom


pLoom (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Belgian Dark Strong Ale
Salakaval, magus ja kentsakas belglane, mis pakub kerge ploomise varjundiga maitseeelamuse. Igati meeldiv kaaslane külmadeks talveõhtuteks!"

Väike lihtne pudel, sidlil vaatab sind ploom :) Tumekollane sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune punakaspruun. Aroomis on vürtsikas nelk käsikäes koduse ploomikompotiga.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja jõuliselt magusakas-vürtsikas. Keskmaitses astub juhikohale tume kommisuhkur, selle kamaka külgedelt helgib  vürtsikat nelki ja kaneeli ning alt nõrgub ploomiveini. Lõppmaitse muutub veelgi maitsetihedamaks, kreeginalivka ja vürtsika hõõgveini vahele, patsutades mõlemat õlgadele nagu vana semu ja juhtides kogu seltskonda lähima välikohviku poole - kokkusaamist peab ju ometi tähistama! Järelmekki külastab korraks mõrkjam noot nagu mälestus karmidest aegadest, aga see ongi ju sõpruse aluskivi - koos läbielatud raskused, mida vürtsitavad ühised pisikesed patuteod ja prisked pummelungid.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Tõsi küll, ploomipoissi keel eriti ei tuvastanud, kuid muid maitseid ja vürtse leidus see-eest sihandses koguses, et kiitmata jätmine oleks suisa patt. Siia juurde peaks midagi rammusat haukama, et mitte lasta end kiirelt vasakule ära kanda :)
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment