Thursday, March 9, 2017

Mr. Hard


Mr. Hard (Pracownia, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Mr. Hard is the very first barley wine brewed by polish craft brewery. Dark, mahogany in color with white, thick head. A lot of malty, caramel and dried fruit. The taste duplicates the aroma, that’s why there are a lot of sweet, fruity and caramel-like notes. Another sip gives you a slight dose of bitterness – low and polite, which can’t dominate the powerful malts. The beer is thick and low-saturated – great for long, cold winters.
IBU 67"

Väike lihtne pudel, sildil miski sõdur ja kukk ja ... kuu ja??? Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. 

Aroom. Pihlakad. Pihlakavein. Pilakamarmelaad. Päikesesoe klaasrõdu, mille põrandale laotatud ajalehtedel kuivavad pihalakad. 

Esmamekk. Raske. Magusakas-mõrkjas. Veinilik. Portveinilik. Soe, lausa veidi lämbe. Aga aknaid ja uksi avada ei tohi, muidu on lõputult uudishimulikud kassid kohe kohal.

Keskmaitse. Mõrkjas. Puidune. Kulunud laudpõrand paljaste jalgade all. Nurgas mulksuv pihlakaveini pudel. Pihlakatest kaelakee. 

Lõppmaitse. Pehme. Mõru. Magus. Kiht-kihilt. Toetad lauba vastu veranda aknaklaasi ja jälgid, kuidas uimane kärbes ukerdab mullustes ämblikuvõrkudes. Roidumus. Need kehastunud laiskuse hetked, mil kuhugi pole kiire ja sa tajud vere ja päikese voolamist oma soontes. 

Järelmekk. Pihlakapovidlo. Pihlakatega täidetud ahjuõun. Ma muutun pihalakaks, et sellest tehtaks õlut. Või siis pihlakapidajaks, kes karjatab lodumaal metsikuid pihlakaid, lüpstes neilt pihlakapiisku.

Pihlakavein. Kogu Suvi Selles Pudelis. Ma tahab suve ja selle äralõppemist. Ma tahab korjata kolmkümmend kilo pihlakaid ja paluda sellest teha pihlaka-odravein. Ma tahab, Sa tahab, Me tahab. 
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment