Tuesday, March 28, 2017

Jurajskie Porter Bałtycki


Jurajskie Porter Bałtycki (Browar na Jurze, Poola) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter - Top 50" ja hinnang 98 punkti.

Tootjainfot leida ei õnnestu

Väike lihtne pudel, naivistlikult mereteemaline sildikujundus. Pruunakas sõrmepaksune vahukiht püsib päris tükk aega. Õlle värvus - sünkpunane. Aroom on magusakas-mõrkjas, kreemine, kohvine, röstpähklite ja rukkileivakreemi taoline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi keeleotsa näksiv. Keskmaitse - pehme, kreemine, vürtsika ploomise noodiga, pähklikreemi ja kuivatatud kirsside kõrvalnähtudega. Lõppmaitse sirutab laua all jalad mõnuga välja ja võtab lonksu pähklisiirupiga timmitud kohvi ... aega on laialt käes, võib jupikese mõnuleda. Mõrkjas-hapukas kohvi seguneb pähklise, veidi veinise noodiga. Järelmekk läheb sujuvalt üle sametiseks, hapuka tipsukesega pähklikreemiks, röstitud rukkileivapudemed ja ploominalivka kastmeks peal.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemika paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Noh kas ta nüüd on top-50's sees või väljas, igastahes mõnusaimal määral nauditav tegelane on ta igastahes! Kuivatatud ploomide kausike võiks siin kõrval olla.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment