Sunday, March 19, 2017

Red Rye Pepper Pils


Red Rye Pepper Pils (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Õllesse lisatud must ja Sichuani pipar ning melegeti aframon annavad sellele punasele rukkipilsnerile omapärase aroomi ja kergelt vürtsika maitse, mis ei jäta sind külmaks ka avakosmoses.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sidlil kummaline stseenike kosmosest, kusjuures käblik ise on seekord pudelis :) Sõrmepaksune kollakas vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. 

Aroom on marumõnus ja põnev - magusakas-vürtsikas, soe ja võõramaine, tuntavalt piprane, kuigi siiski mitte aevastama-ajav, vaid pehme ja linnaselises padjakujulises raamistikus.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas, vähese vürtsise ... võib-olla kaneelise alatooniga. Keskmaitse ... jummeil kui põnev! Siin on rukki leivast tihkust ja hapukust, vürtside sooje troopilisi toone ja humala mõrkjat mahlasust. Lõppmaitses tuleb esile kardemoni tihke vürtsikus - see va "melegeti aframon" pidadagi kardemoniga kas nüüd just suguluses olemas või siis vähemalt sarnlema. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kaneeli-pähkliküpsise magusaka kõrvalnoodiga, kauakestev ja väga põnev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Teha ühest kergelt joodavast pilsist selline maitsekas üllatus - see väärib tõsiseimat kiitust! Pipra lisamine sellise stiili puhul võib tunduda hullusena, kuid see vürtsikus ei tapa ega isegi domineeri, vaid sulandub oivalisimal moel üldisesse maitsepilve. Käbliku poisid - te tatsate õiget rada!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment