Friday, March 3, 2017

Krants Kaalaga Pini


Krants Kaalaga Pini (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Krants Kaalaga Pini on Belgiapärane nisuõlu, millesse oleme lisanud koriandrit ja apelsinikoort. Antud õlu on kääritatud tavapärasest kõrgemal temperatuuril, mille tulemuseks on banaan nii maitses kui ka lõhnas.
IBU 16"

Väike lihtne pudel, sildil kõrtsilaua taga istuvad penid. Vähene erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - uduvinega kollane. Aroom on magusakas ja vürtsikas, koriandri vaigusus on väga selgelt tunda, selle taga meeldiv belgialik puuviljane vürtsikus.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas, mõnusa vürtsika puudutusega. Keksmaitses banaanikeeksilik pehmus ja soojus, vähene apelsininoot sobib siia nagu pirukasse muna :) Lõppmaitses asub koriander võimsalt sammu ettepoole, täitas oma aromaatse vaiguse eeterlikkusega suu- ja ninaõõne. Järelmaitse tuleb aga palju mahlasemate, puuviljaste toonide juurde, muutes taju palju kergemaks ja lahedamaks.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Üsna stiilipuhas belgia stiilis nisukas ... no ehk on mõrkjat komponenti tavapärasest belglaselt rohkem, kuid kergelt joodav ja mahlane üldoleks on igatahes kiiduväärt. Pakkuda koos grillitud juustuga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment