Monday, March 27, 2017

Bänger


Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Maitseküllane Imperial Stout, pruulitud kuivatatud ploomide, vanilje ja Habanero chilliga."

Väike lihtne pudel, sildil pimeduses voolav laava. Vaht ... krebenskis küll ... sihukest tume-punakas-musta vahtu näeb ikka vääääga harva. Nojah, ega ta eriti ei püsi, see va vaht, aga oma üllatustöö on ta juba teinud ning ootused rüüpe osas kraad kõrgemale tõstnud. Õlle värvus ... no kas te olete väikesed lapsed või ... milleks ilmselget asja üle rääkida. No must noh. Ilgeltmust.

Aroom. Röntsaki. Selle heli saatel vajus vana Gambrinuse selga toolileenile. Eivaadakenüüd, siinkohal peab aega võtma. Lihtsalt nuusutamiseks. Magus mandoliinide kõla. Mustaval troopilisel ööl. Magus mandoliinide kõla. Ja kaja kõigub kaua veel. Vaniljekaja. Nii lõhnab sugutung ja surmahirm ühes hingetõmbes. Värskelt kitkutud roheline vahtraseeme, kleebitud su ninale. Hapukas, kleepjas, vaigune. 

Esmamekk. Magus jummel. Jummel kui magus. Juhuslikult kellelgi vagun melassi pole kaotsi läinud? Koos Kolme Kilo Püssirohuga?

Keskmaitse. See asi läheb lappama. Vürts, mu päästja. Kas sa kujutad ette, et oled uppumas karamelliseerunud vahtrasiirupisse ja siis sulle visatakse tšillikaun päästerõngaks. Sa haakud sinna küünte ja hammastega ning tunned kuidas siirup allub kontrollile. 

Lõppmaitse. See LÄHEB lappama, ma ütlen. Taevalik. See habanero ma mõtlen. Kadakameesse kastetud habanerokujuke. Väike pöidlapikkune kujuke, mille ees kummardada ja kuhu asetada andameid. Šokolaadipisaraid ja taruvaigust palvehelmeid.

Järelmekk. Vaatamata sellele, et seesinast vedelikku ei saa juua, vaid peab noaga keele peale määrima, läheb see õhtu lappama - sest alla kolme klaasitäie ei suuda sa piirduda. Ja üle selle enam ei jaksa. Isegi hotelli minna. Nii et pigistage seda nõret tuubist klaasi ainult turvalises keskkonnas, kodus, kõige parem voodi serval istudes. 

Hull-Loll-Lalllalllaaa. Kokkuvõtet siia ei saa. Mehed mis te teete. Kus te siuksed mõtted saate? Hoiatus - tegemist ei ole vedelikuga. Tarbida ainult noa ja kahvliga. Ning arstliku järelvalve all. Sest kui SEE teile meeldib, siis pole teile enam tavapoe õlleriiuli ette asja. Ja kui ei meeldi, siis te olete normaalne inimene. Mille puhul ka õnnitlen.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment