Tuesday, March 14, 2017

Sweet Mistress


Sweet Mistress (Sori / Stockholm, Eesti / Rootsi) pdl 0,33l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Salted caramel Imperial Stout
Collaboration beer with our friends from Södermalm, Stockholm. Together we brewed a beer that is both sweet and a tiny bit salty. Pair this chocolaty salted caramel delicacy with vanilla ice cream."

Väike lihtne pudel, sildil peotäis värvilisi-triibulisi karamellkomme. Tumepruun sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must-must. Aroom on magusakas-mõrkjas, kommisuhkru, melassi, piimašokolaadi, vähese suitsu ja portveini nootidega.

Esmamekk on keskmises raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi keeleotsa torkiv. Keskmaitse ... ohhoo ... see vääääike soolane noodike, mis šokolaadi alt vastu vaatab, on ju tegelikult täitsa armas! Proovige teinekord teha kanget türgi kohvi ja lisage tsipake soola, siis saate aru millest jutt! 

Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, raskelt loksuvalt melassi ja tumedate rosinate segune. Toekas ja tontsakas, muhe ja mõnus nagu väike jõulumuinasjutt. Et ikka veidi segadust ja õnnelik lõpp, rõõm ja rahu maapeal. Järelmekk on mõrkjas, vähene soolasus lisab kõigele oma elegantse sädeme juurde nagu tähekese kuuselatva.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-soolakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Soola võinuks ehk tiba rohkem olla, kuid ka sel tasandil on tegu igatahes seni Eestis tehtud õlledest eristuva, seega kiiduväärt sooritusega! Imp.stoudina oleks see jook ilmselt sihuke keskmine tegelane, aga väike vint väärib alati aplausi. Pakkuda koos pirni-lõikudega
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment