Thursday, March 16, 2017

Imperial Stout Whisky Oak Chips


Imperial Stout Whisky Oak Chips (Wrężel, Poola) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 89 punkti.

Tootjainfo (läbi guugel-tõlgi): We put in your hands a beer that is not without reason called the Black Gold!
Rich, deep, complex and intense, opaque black, compelling, uncompromising!
Imperial STOUT with flakes oak whiskey - Let yourself be enslaved and let it crush your taste buds!
Ingredients: Water; Barley Malts: Pale Ale, Munich I, Chocolate, Special W, Type III Carafa, Caramel 300 Colored; Barley flakes, rolled oats; Hops: Chinook, Centennial, Columbus; Yeast S-04
IBU 100"

Väike lihtne pudel, valgel sildil tammelehed ja kirved. Sõrmepaksune pruun vaht püsib väga kaua. Õlle värvus - kuskil sügavikpunase ja must vahel lengerdav. Aroomis tervitab korraks alkoholine torge, kuid see kaob korra ja alles jääb lihtsalt korralik kohvine stout. 

Esmamekk on raske kehaga ja keeleotsa torkiv, magus-mõrkjas ja alkoholine. Keskmaitse torgib jätkuvalt ... varjates isegi vaniljest pehmust, mida on küll tunda, kuid rohmakavõitu koredus sõidab sellest üle. Lõppmaitse hakkab juba jõudma sinna, mida tammel laagerdunud imp.stoudist oodata - iiriskommi ja šokolaadilikööri, kuid ka selle foonil häirib keelekülgi sorkiv tajutav alkoholine pitsitus. Järelmaitse - kovhi, mõrušokolaad ja veidike aniisi ... aga no kare ja kore on see tegelane.

Raske kehaga,, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-kibeka buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on siin kõike mida imp.stoudilt tahta, veidike on ka tunda tamme õilistavaid noote, kuid kore ja rapsakas on see kõik kokku. Võib-olla kui lasta aastat kolm seista, siis saaks tast täitsa seltskonnakõlbulik tegelane, kuid praegu on tal lastetuba veel läbimata.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment