Monday, March 6, 2017

Suur paks mastif Cognac BA


Suur paks mastif Cognac BA (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri hetkel veel ei tunne jooki, ametlikult tullakse turule mõne aja pärast.

Tootjainfo: "See õlu on küpsenud ehtsas konjakivaadis. Just parasjagu, et tuua juurde huvitavaid maitsevarjundeid aga olla endiselt vana hea Suur Paks Mastif"

Väike lihtne pudel, sildil mastif-sarjale omane vapiga koeravolask, sildile on lisandunud väärikat hõbedat. Kreemika varjundiga sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti, haakudes ka tihke pitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. 

Aroom. Tammevaadis hoitud odravein on garanteeritrud hurmur. Kas siin nüüd just midagi konjakile omast leiab ... noh ehk võib küllusliku rosinase tooni selle arvele kanda. Igatahes vaniljene ja kooreveniselik pehmus peaks küll nina liikuma panema ning sissehinge tahaks kesta igavesti. 

Esmamekk. Raskepoolse kehaga, täidlane ja pehme. Vaniljega ploomikeedis. 

Keskmaitse. Tamm. Vanilje. Karamelliseerunud kondenspiim. Pihlakadžemm.

Lõppmaitse. Kuivatatud kreegid. Karamelliseeritud pihlakad. Suuuuuured mustad rosinad ... no keegi ju ei kuivata veiniviinamarju vist rosinaks, aga praegu tundub see ilgelt hea mõte olevat. Mõelda vaid ... pooltahkunud viinamarjaželee!

Järelmekk. Ohjaa. Pihlaka-mustsõstra-povidlo kadakamarjadega. Pitsike konjakit kõigepealt ja siis see povidloampsakas. 

Raskepoolse kehaga, sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika-magusakas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! Mimm-Mamm-Mooo-mamma-mia. Senistest koravolaskitest kõige muljetavaldavam. Kummardus kojale ja tegijatele!

No comments:

Post a Comment