Saturday, March 25, 2017

Chipotle porter

Chipotle porter (Andreson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Pruun vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. Aroomis võistleb šokolaadine röstinoot tšillise vürtsikusega ... ja jäävadki võistlema, ilma et üks pääseks domineerima.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja vürstikas-mõrkjas. Keskmaitse lisab mõrušokolaadi tasemel maguskat nooti, tšilli särin kerkib tasapisi kõrgemale. Lõppmaitse meenutab ploomikonservi tšilliga ... kuram see võiks jube hea mõte olla! Järelmekk on mõrkjas-magusakas, tšilli on mõnusalt võimsalt esiplaanil, kuid siiski ei mata kõike muud.

Keskmises tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-VÜRTSIKAS-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Tšilli doseerimine on äärmiselt õnnestunud, pakkudes ka vana Gambrinuse taolise tuleneelaja jaoks parajalt võimsa elamuse, mis võtab lauba kergelt higiseks ... kuid samas on porter ise oma meeldiva röstisusega ka kenasti tagaplaanil olemas. See TULEB KINDLASTI tootmisse võtta!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment