Sunday, March 12, 2017

Heatherlander

Heatherlander (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: "strong scotch ale"

Tootjainfo: "Osooni saate tarbeks sai pruulitud midagi looduslähedast ning ajaloolist. Selleks kasutati pruulimise protsessi kanarbikku ja angervaksa õisi ning porsa lehti koos meega, mis kokku andsid sellele õllele väga omapärase aroomi ja maitse. Sobiv jook igale universumi printsile.
IBU 10"

Väike lihtne pudel, sildil kanarbikumõõk ja osooni tähis. Sentimeetrine kollane vahukiht kaob tõtlikul kohinal. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva.

Aroom. Jupstükk kui nummi. Nagu pistaks nina Kunksmoori kamina kohal kuivavasse ürdikogusse. Kanarbikku ja angervaksa oskab ära tunda küll, porsaga on asi keerulisem, kuid igastahes selline sügisene kuivav ürdikuhil on mõnus nuuskida!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on ürdiselt magusakas, heinane ja kanarbikune, justkui vedeleks lakas, hammaste vahel oleva kõrre otsas timutinutt ning põske kõditamas loduheina lopsakas-kare paitus.

Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, veidi parkivaks, puukoore ... või siis ikka kanarbikuvarre taoliseks. Angervaksa imalavõitu uimasus uinutab ning porsa soine õõtse roiutab. Järelmekis leidub tükike mesilasvaha, mida on nii mõnus keelega suunurgast -nurka ajada ning vaikselt nätsutades viimaseid kärjemee magusaid ja suira mõrkjaid tilgakesi välja imeda.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga omamoodi friigilik, kuid kurjamoodi meeldiv rüübe. Normaalse inimese jaoks on selline ürdileotis ilmselt uih ja vuih, kuid vanale Gambrinusele sedasorti tembutused meeldivad - Übertase tuleb kindlalt ära! Pakkuda koos meeleivaga.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment