Wednesday, March 1, 2017

Einstein


Einstein (Anderson's / Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang 75 punkti.

Tootjainfo: "Einstein oli esimene koer, kes rändas läbi aja tulevikku. Väike samm tulevikku on peidus ka selles pudelis. See on New England IPA – õllestiil, mis on viimasel ajal kogu maailma käsitööõlle sõpru ahvatlenud oma hiiglasliku humalaaroomi, vähese mõrususe ja mõnusalt mahlase olekuga.
Veel üks asi, see õlu peabki hullult hägune olema.
IBU 50"

Väikest kasvu pudel, Andersonsi kribusilt on taas selgema esipaneeliga, millel ilutseb koerakäpajälg. Vähene valge vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - hämune, meenutades värskeltpressitud apelsinimahla, millele on õunamahla sisse kallatud. 

Aroom - värske apelsinilõhn lööb meetrikauguselt ninna. Lähemalt nuuskides on selles ehk rohkem apelsinikoort kui mahla, aga oranž troopiline viljake  on siin tunda väga klaarilt.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-mõrkjas. Keskmaitses on mahlane, apelsinine, mandariinikoore ja greibiseemne mõrkjusega. Lõppmaitse muutub veelgi mahlasemaks, lisandub õunalikku hapukust, keeleküljed sirisevad mõnusa vürtsikusega. Järelmekk vuliseb mõrkjas-mahlase kosena pikalt keelepäral, pannes kõik meeled ergama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Õlu mis näeb välja, lõhnab ja maitseb nagu apelsinimahl ... vähese õunamahla lisandiga :) Apelsinimarinaadis vürtsikad kanatiivakesed sobiks siia juurde imehästi.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment