Monday, March 13, 2017

Hullumaja puhvet

Hullumaja puhvet (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13 %vol. Liigimääratlus: "Triple IPA"

Tootjainfo: "Hullumaja puhvetis on kasutatud kolm korda rohkem linnaseid ja humalaid kui tavalises IPA's. Antud õlle mõrudus peaks ravima ka kõige hullema hullu terveks. NB! Hullumaja puhvetis saadaval vaid retsepti alusel.
IBU 115"

Väike lihtne pudel, sildil kolm humalakäbi ja käblik. Hullumaja küll, aga kus on puhvet? :) Vähene kollakas vahukiht taandub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - pilviselt pruunakasoranž.

Aroom. Hmm siin on nüüd kas kuuskendkolm kilo kuivatatud pihlakaid või siis kuuskendkaks ja siis kilo kuivet vaarikaid kah.

Esmamekk. Raske. Raske on see humalahullu elu. Igaüks kipub teda ravima. Humalaga. Mõrkjas-hapuka humalaga.

Keskmaitse. Oi ei ole üldse raske! Lausa magus on ju! Sihuke rõõmsalt kardemonine ja vaniljene, kuivatatud maasikate ja kompotipirniga ... tõsi küll, lusikatäis männivaiku muidugi kah, kuidas' muidu!

Lõppmaitse. Pehhhhhhmmme. Kuuseoksad on ju pehmed, eriti kui nende küljes terasepikud ripuvad? Sihukesed terasepikud, kus iga teine tera on pihlakmari. Ja liimiks terade vahel on kanarbikumesi.

Järelmekk. Ei tea mis tänavu need kuusevõsud maksavad? Need millest hiljem männikäbisid tehakse? Mulle igastahes kolm kilo taruvaiku ja klõmakas kamprit, tuisutopsiks või nii.

Hullud. Hullud on need Käblikud. Aga eriti hull on see, et puhvetis seda kraami saada pole. Või kui on, siis ainult mingis salapuhvetis, mis asub teiselpool tsivilisatsiooni rajajooni.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment