Tuesday, March 28, 2017

Hetzel Bockbier


Hetzel Bockbier (Hetzel, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 7,0. Ratebeeri liigimääratlus: "Heller Bock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Mitte November" Eeeee ... mis info see nüüd siis peaks olema?

Keskmist kasvu pudel, sildil on paabulind ja veidi halvaendeline "organic" ... mitte et vanal Gambrinusel oleks midagi orgaanilise asjatamise vastu, kuid enamasti kipub selle taga vähemalt õllede maailmas olema midagi üsna maitsetut. Ja no saksa traditsiooniliste tootjate fantaasiapuudus nimede panekul on ikka kah tähelepanuvääriv. Noh et kuidas sa ikka õlut nimetad, stiilinimest aitab küll!?!

Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist püsib päris kenasti ja haagib end kla mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - odav! No odav noh, selline hapukas ja märga paberit meenutav. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, odava masstoodetud laagri taoline. Lõpmmaitses viskab korraks veidi meeldivamat linnasepehmust, kuid siis tuleb märg papp keelele. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, lihtne ja odav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunu paletiga, hapukas-magusakas-mõrkja buketiga üsna niru rüübe, ohtlikult lähedal kräppõlle tasemele. Einoh, päris kraanikaussi ta ei lähe, aga ... kuidas nad seda teevad, et üks õilis (ehkki lihtsapoolne) heller bock nii odavalt maitsma panna? 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment