Wednesday, March 1, 2017

Abundance Pumkin Ale

Abundance Pumkin Ale (Sledgehammer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol. Liigimääratlus: kõrvitsaeil

Tootjainfot ei ole, mis on halb

Väike lihtne pudel, tehniline sildike, mille kujunduses on sagedane algajate viga - pruulikoja nimi on mõjukam kui õlle oma. Kork lendab pealt ülikõva pauguga ja hõredapoolne vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob seejärel üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on magusakas-vürtsikas, karameljas, kaneeli ja nelgi toonidega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna intensiivselt magusakas-vürtsikas. Keskmaitse liigub mõõdukamasse magusasse/hapukamasse külge, kuid see magusus muutub aegamisi tumedaks ja sügavaks, karameljaks ja portveiniseks. Magusakas-mõrkjas lõppmaitse omandab puiduseid ja ürdiseid noote, mängides kanarbiku ja koriandri nüanssidega. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kõrvetatud suhkru ja kuivatatud pihlaka varjunditega.

Keskmise kehaga, pisut ülekarboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Veidike häirib see tajuhäire, et tootja vestluses lubas, et selles õlles domineerib kõrvits, mitte tavapärased marinaadi-vürtsid ... seetõttu oli vana Gambrinuse peas küsimärke täis vale-eeldus, et kuidas maitseb domineeriv kõrvits ... aga noh see marjake ei saa ju kuidagi maitse-ülemvõimu haarata. Hmmmm ... vaat kui prooviks õige teha "imperial pumkin" või koguni "pumkin wine" stiili, ehk siis üle-kümne-kraadist kõrvitsaõlut? Ehk saak selles kõrvitsa enda delikaatsuse ülevõlli keerates esile tuua?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment