Saturday, March 11, 2017

Miljöö


Miljöö (Kalamaja / nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostisosad: odra- ja kaeralinnased, humalad, pärm
Suve lõpus võis nanoPruuli ruumides näha Kalamaja Pruulikoda askeldamas. Koostööna valminud imperial stout laagerdus terve sügise, tutvudes ka viskiste tammelaastudega."

Väike lihtne pudel, mustal sildil matt-hõbedased kirjad. Pruun vaht täidab üle poole klaasist, kuid ei püsi kuigi pikalt. Õlle värvus - totaalmust. 

Aroom. Šokolaad. Mõrušokolaad. Tumemõrušokolaad. Tumemõrušokolaadiploomid. Noh et sisse kastetud. Üks teisesse. 

Esmamekk. Raske. Poolasfalt. Ploomasfalt. Et ses mõttes et mitte tõrvraske, kuid sama maitsetihe. Magusakas-mõrkjas. Lagritsase killustikuga.

Keskmaitse. Vaniljeasfalt.  Pehme ja vetruv nagu linnatee suvekuumuses. Või staadionikumm sel hetkel, kui kukkudes tundub ta päästvalt pehme, kuid püsti tõustes saad aru et ega nii pehme ikka polnud. See õlu pole pehme!

Lõppmaitse. Vürtsasfalt. Hapukalt ploomine vürtsasfalt. Kõht saab täis kolmandast lonksust. Aga sa ei suuda lakata. Lõpetamast hakata. Sest pohlad. Kuivatatud pohlad šokolaadis.

Järelmekk. Tiina-kommi-asfalt. Hapukas marmelaad mõrkjasmagusas šokolaadis. Tiina komm ei ole asfalt. Aga see pole oluline. 

Nomaeitea. Pruulmeister tõi vanale Gambrinusele maitsmiseks eraldi pudeli. Kui ülejäänud on sama head, siis on tulemus MEGA. Ja hetkel pole muu oluline. Sest rahulolu on ravim. Kui väärtsiteerida Ülo Kiplet.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment