Monday, March 20, 2017

RIS Blended Barrel Aged


RIS Blended Barrel Aged (Birbant, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout", hinnang 88 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "hold in your hand rake Blended Barrel Aged Russian Imperial Stout. Beer is spent the past few months in wooden casks of rum, whiskey and bourbon. Today, after 10 months were sent to brew the bottle! Try, degustujcie .."

Keskmist kasvu lihtne pudel, mustal sildil kuldset kirvest vehkiv peata ratsanik. Mügisev tumedus valgub klaasi. Sentimeetrine tume-tume-tumekollane vaht pole kuigi püsiv. 

Aroom. Meeltesegadus. Toatäis vaniljet. Sahtlitäis iiriskommi. Kahjuks ka pipetitäis atsetooni, kuid see upub muusse merre. Söestunud rosin. Lagritsarosin. Palvesosin.

Esmamekk. Must raskus. Must ja aeglane nagu hommikupalvusele minev palvevend. Magus ploom turgutuseks põses. Mis sest et paast, kesse põse sisse näeb.

Keskmaitse. Kui te arvate et palvevennale on patt võõras, siis te eksite. Vähemalt oma peas patustab ta nii et kloostri kirikukell suitseb.  Lagrits aga pole mingi patt. Eriti kui seda Söestunud Rosinaga segada.

Lõppmaitse. Mustunud puit. Mustunud puit on trepikäsipuul, mis viib kellatorni. Mööda seda ronib meie vend igal päeval nii korda viis-kuus, et pattude lunastuseks kella kolistada. Kloostriülemal on sellest juba üsna kõrini. Peaks mehel muu lunastuse leidma, las kõplab porgandeid või midagi. Sest mis sa sellest söestunud rosinast ikka taga nutad, eriti kui see on korraks atsetooni sisse kastetud.

Järelmekk. Mustunud näpud loevad palverosinaid. Neid va kõrbenuid. Mis on lükitud lagritsanöörile, vaheldumisi vaniljehelmestega. Põmm-kill-klärr, kolisevad taas kellad. Kurat, mine rohi peenraid mees!

Raske, kohe vägagi raske kehaga. Õlija paletiga. Mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga. Patune ja väikeste puudustega tegelane. Algajale seda ei pakuks. Edasijõudnu hakkab norima. Huvitav ja tore, aga umbrohu hävitamine võib teinekord olulisem olla. 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment