Wednesday, March 15, 2017

Pähklipureja


Pähklipureja (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pähkline pruun eil, mis pruulitud inglise ja belgia linnastega ning ameerika humalatega."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehikesel on käes suuuured pähklid :) Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese punase helgiga must. Brown eil ja must? 

Aroomis kuhjub nina alla kuhil viljakohvit, röstpähkleid, praeleiba, kamajahu ja kuivatatud ube. Vau, neid lõhnu on siin tõesti palju!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse lisab veidi magusamat, pähklisiirupi taolist joont. Lõppmaitses pudiseb keelele kuivatatud pohli ja mõned pihlakamarjad. Järelmekk avab aga tõsiselt pähklised tšakrad, keelepärale määritakse laia labidaga pähklikreemi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA HEAL tasemel rüübe. Kuna vanal Gambrinusel oli õnne saada seda eel-esmaesitlusel vaadist, siis tookordne mulje oli kordades pähklisem, sestap nüüdne pudeliversioon näib kahvatum. Aga hea kraam igatahes, üks pähklisemaid tegelasi eesti õlleturul.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment