Saturday, March 25, 2017

Weizenbock

Weizenbock (Martinsbräu, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weizen Bock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot ei õnnestu leida.

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, lihtsavõitu oražil sildil kuldsed viljapead. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua! Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis on pooltoore banaani koore sisekülje parkivat magus-mõrkjust ja linnaste pehmust.

Esmamekk on keskmisest veidi tihkema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, keelele oleks nagu asetatud lõhnast tuttav rohekavõitu banaani kooretükk. Lõppmaitse on magusakas-hapukas, küpsete tikrite ja heledate rosinate ning liivataignast küpsiste nootidega. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, rosinakompoti ja pähkliküpsise tummise olekuga.

Keskmuisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Nisubokk nii nagu ta olema peab, tõsi küll samas ka mingit üllatust pakkumata. Banaanine pehmus on aga vägagi nauditav - pliiiiiz eesti väiketootjad, võtke tegemisse!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment