Thursday, March 30, 2017

Tõmmu naine


Tõmmu naine (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki, tootja ise on sildile kirjutanud: "Vormsi tume ale"

Tootjainfot pole leida, sildil soome- ja rootsikeelsed kirjad.

Väike lihtne pudel, pruulikojale omasel rõngasristikujulisel sildil lopsakas tõmmu daam. Kreemikas vaht täidab pool klaasi, püsides üsna kenakesti. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on meeldivalt karamelline, kuhugi koorepumati ja kohvijoogi vahepeale jääv.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse kaldub sutike magusamasse-karamellisemasse külge, kuid röstpähkline mõrkjus jääb selle alla kenasti alles. Lõppmaitse on magusakas-hapukas, koduse kõrvetatud suhkrust tehtud kukekommi ja kuivatatud pihlakate vahele jääv. Järelmekis kasvab samal magusakas-mõrkjas teljel veelgi võimsamaks, lisades siia imekerge kõrvetatu noodikese, mis koos vürtsika järelõhetusega muudab kogu rüüpe kuidagi tõsisemaks ja väärikamaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA heal tasandil rüüpeke. Kergelt joodav, samas maitseküllane ... tõsi küll ilma ka mingite nukkide või üllatusteta. Aga tuleb loota, et selline joogipoolis kunagi ka eesti lettidele jõuab.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment