Wednesday, March 1, 2017

Braggot Barleywine


Braggot Barleywine (Perun, Poland) pdl 0,33 l. alc 12,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 98 punkti.

Tootjainfo (google tõlke abil): "The merger of mead and beer. Intense honey aroma and flavor with a distinct sweetness, countered by a moderate bitterness and astringency buckwheat. Warming and aromatic."

Keskmist kasvu pudel, must-kuldne-valge sildikujundus. Väheldane kollakas vahukiht ei püsi kuigivõrd. Õlle värvus - kirkalt tume veinipunane.

Aroom. See on üsna hämmastav ... midagi sellist polegi vist vana Gambrinuse nina tundnud. Portveinilik magus-rõske raskus saab lisaks kuumenenud puidu ja mesilasvaha ja ... terve puutöökojatäie jõulisis puiduseid-vaiguseid aroome. Siin tunneb nii mahagoni kui vahtrapuud, seedermänni laaste, kirsipuu vaiku kui värskelt kooritud haaba. Midagi niiiiiiiiiiiiiiiiiiii puu-rikast pole varem õlleklaasist kohanud!

Esmamekk on raske, ojaa, kuid mitte üle-12-kraadist raskust! Magus-mõrkjas, sigariseedri ja vahtrapuu mõrkjas-vaigune-magusus mähib keeleotsa tihkelt enda sisse.

Keskmaitse. Vaik! Vaikude galerii. Puuvaigu muuseum! Jessver-sussver, kuiiiii kummmmaline, aga sellises võluvas võtmes paralleelne harilikele õlledele!

Lõppmaitse. Puussepa poeg ajas nüüd meetünni ümber. Ja see tünn oli tehtud seedripuust. Nomaitea, kesse siis männis labidaga suira kaevab?

Järelmekk. Eimaeivõi! Mismõttes tehakse portveini ja mõduga lahjendatud vaigust õlut?

Vana Gambrinus on segaduses. See kraam EI OLE normaalne. Olles suure osa oma lapsepõlvest veetnud erinevates puutöökodades ja kodustes värkstubades, siis see vedelik mulle meeldib, kohe ilgelt meeldib. Aga no kas see nüüd õlu on? Ilmselt mitte-siiski-on-ei-ole. Niipalju siis kokkuvõtteks.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment