Tuesday, March 21, 2017

Jevgeni (APA)

Jevgeni (APA) (randVeraaž, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Linnased: Maris Otter Pale, Golden Naked Oats. Humalad: Northern Brewer, Nelson Sauvin, Citra. Dry hop: Citra.
IBU 52"

Tootja suusõnaline kinnitus, et nemad panid oma õllele nimeks Jevgeni ammu enne kui ilmus pudelivesi Jevgeni, seda kinnitab kaude ka villimiskuupäev - 27.10.2016.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Erkvalge hõre vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on üllatavalt belgiapärane, meenutades pigem mõnd belgia blondi kui APA't, olles magusakas-vürtsikas.

Esmamekk - no belglane noh! Magusakas-puuviljane, kerge ja kommisuhkrune. Keskmaitse kinnitab seda muljet, väike puuviljane hapukas-vürtsikas noot viitab üheselt belgia pärmi kasutamisele. Lõppmaitses ... noh siin võib seda Naked Oats tooni püüda, kuid vürtsikas belgiapärasus matab selle kaarega ära. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, maitseküllane ja üsna ilus ... kuid kõike muud kui sildil kirjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga segadusseajav rüübe. Lõhn ja maitse räägivad seda keelt, et silt ei vasta sisule. No ei ole see APA; no ei ole! Belgia blond eil, seda ta on. Hea belgia blond eil. Kuid mitte APA ... kas silt on vahetusse läinud?
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment