Saturday, March 25, 2017

Kalana


Kalana (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang 91 punkti!

Tootjainfo: "Named after a beautiful quaint village on the Estonian island of Hiiumaa (aka Dagö), this brown ale is brewed with hand picked pine needles from the village and some fresh vanilla pods."

Väike lihtne pudel, kräbusel sildil rannakivid ja männioksad. Paid Põhjala mehed, muutke oma graafilist lahendust - see on JÄLLE üks silt, mis muutub eemalt vaadates pruunikas-halliks maskeeringuks. 

Kreemika varjundiga sõrmepaksune vahukiht püsib kaua ja haagib enda ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on magusakas, karamelline ja pähkline, tugeva vanilje ja õrna männivaigu noodiga.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... ooo kui mõnusalt pehme ... vanilje loob täiusliku illusiooni õilsast vaadihoidisest, vähene vaigune mõrkjus loob selle pehmuse ümber mehiselt karmivõitu raami. Lõppmaitse meenutab pähklikreemi ja ... huvitav miks ... pähklimaitselist kohukest piimašokolaadis :) Järelmekis kerkib taas esile mändide soolakas vaigusus, tuues silme ette mereäärse tormimänni sagardi silueti, pannes meenutama mõnusaid pikke jalutuskäike kriukleval kiviklibul.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! See on siiski imperial brown ale, millele on valitud oivalised lisandused. Pakkuda koos pähkliküpsistega.
------------
pit isetehtud

No comments:

Post a Comment