Friday, March 24, 2017

Rowanberry DIPA


Rowanberry DIPA (Õlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas :)

Tootjainfo: "IBU 120"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kreemika varjundiga vaht täidab ligi pool klaasi, püsib vägagi kaua ja haagib end tiheda pitsise jäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt rubiinpunane.

Aroom ... mmmm ... pihlakas ronib juba kaugelt ninna ja tuleb kõrvast välja. Neid pihlakaid leiab siit ikka kohe palju, segamine kõrvetatud karamellise magus-mõrkjusega. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna matsakalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas ... noh nagu kamalutäie pihlakaid oleks põske pistnud ... siukesed veidi külmavõetud pihlakad, mida on niiiiii mõnus sügisel suhu loopida. Lõppmaitses muutub pihlakate rauarohkus juba veidi keeltparikvaks, aroonilikuks, kuid on ikkagi nõnnamoodi ehe jasume ja tore nagu üks kuldne sügishommik saab olla. Istud jahedavõitu pingile, hingad sisse karget sügist ja nokitseb aegamisi pihlakamarju. Järelmekk on veinilik ... koduveinilik, pihlakakompoti ja vaarikadžemmi ning arooniaveini segune.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Marjasus surub humalaid ehk triba liiga palju maha, kuid igastahes tasuks säänset kraami teha ja levitada! Kõrvale aga soovitan haugata toekat koduse pasteediga kaetud rukkileiba.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment