Tuesday, April 22, 2014

Belhaven Scottish Ale

Belhaven Scottish Ale  (Belhaven, Šoti). pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: šoti eil. Ei ratebeer ega beeradvocate ei tunne seda rebränditud toodet üldse (teatakse varasemat versiooni sama nime, kuid teise kangusega)

Tootjainfo: "Malty and hoppy, we at Belhaven love the classic Scottish Ale and we've been brewing it longer than any of the other beers we produce. Delivering a sweet, smooth and creamy finish, Scottish Ale has a stunning ruby colour in the glass. Magic."

Väike lihtne pudel, sama lihtsal sildil vapikujutis. Valge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on mõõdukalt karamelline ja õrnalt pähkline.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitses on röstitud pähkleid ja seemnesepikut. Lõppmekk mõjub lihtsalt, mõrkjapoolselt ja odrakaraskilikult. Järelmaitses on tunda taaskord röstpähkleid ... just india pähkleid, õrnalt magusakas ja pisut keelt parkiv toon jääb pikalt püsima.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkja buketiga lihtne rüübe, millega võib ka pikemat õhtut täita. Siia juurde pakuks toekat karjase pirukat.
---------
2017.a hinnang sama õlle purgiversioonile - tunduvalt magusakam, kuid ka veidi hapukam, mistõttu on tegu kergelt ja lihtsalt joodava kraamiga.
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment