Thursday, April 24, 2014

Bommen & Granaten Bordeaux


Bommen & Granaten Bordeaux (Brouwerij De Molen, Holland). pdl 0,33 l. alc 15,2% liigimääratlus: odravein. Ratebeer hinnang on 99 ja beeradvocate 90 punkti!!!

Tootjainfo: "water. pils, munich and cara barley malt. sladek, premiant and saaz hops. yeast (topfermenting). 57 EBU"

Väike lihtne pudel, tehnilisevõitu silt, kaela ja korki katab punane vahakiht. Kreemikas poolsentimeetrine vaht on tihe ja üsna püsiv. Õlle värvus - õrna uduga soe punakaspruun. Aroom ... mmm ... tihe ja kleepjas granaatõunamahl hoovab siit klaasist!

Esmamekk on oooooooooooo kui kleeeeepjas ja oi-oi-oi kui intensiivne granaatõunamesi! Jah, justnimelt sulamesi, mis on segatud naturaalse granaatõunamahlaga! Jasamumeie, kui hea see on! Paradiis on laskunud pudelisse, sest teadupärast just granaatõun oli see, mida Eva tegelikult Aadamale pakkus!

Keskmaitses muutub see esmane paradiisimesi juba tuntavalt veiniseks, sulniks ambroosiaks ja õilsaks nesteks, mida Olümposelt jumalate pidulaualt patuste surelike klaasidesse tilgub!

Lõppmaitse kandub juba pahelisemate saatürite juurde metsalagendikul, kus lõõmab tuli ja tantsivad kabjalised metsahaldjatega, pritsides enda ümber muskust ja roosiõli. See on kui kehastunud lihalikkuse ekstrakt, pattulangemise eestkostja, inimeseks saamise suurteos - sest burbooni ikka jumalad ei tee ning saatürid ei taha ... see on kaks sammu etteantud rajast kõrvaleastumist ... just see, mille eest meid õnnistati paradiisist väljaajamisega!

Järelmekk keskendub õunapovidlol ja ekstaatilisel tantsurõõmul, mis tasahilju kasvab üle uueks rituaaliks, mille sisu ei pea mitte avalikuks saama!

Oitünn-tünnadi ja juukargadi, kuidas seda nüüd siis kokku võtta? Vaiktiheda kehaga, mesiselt kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga KOSMILINE RÜÜBE!!! Seda tuleb võtta veel üks lonks, et uskuda äsjakogetut! Ja ei-ei-ei mingit suupistet, vaid uuesti paharettidega tantsuringi tagasi!


-----------
pilt siit





No comments:

Post a Comment