Thursday, April 24, 2014

Czech Norris

Czech Norris (Brewfist, Itaalia). pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimäätatlus: imperial pilsner. Ratebeeri hinnang on 53 ja beeradvocate oma 83 punkti.

Tootjainfo: "Malti: Pilsner, Carapils, Monaco. Hops: Saaz. Imperial pilsner brewed only with Czech Saaz hop. It comes with a higher alcool than a regular Pilsner and a fuller palate. Brewed in collaboration with Arrogant Pub in Reggio Emila."

Väike lihtne pudel, kirjuvõitu sildil nii tšehhi lipp kui keegi habema ja kaabuga taat :) Valge tihe vaht moodustab kahe sõrme laiuse kihi, olles tihe ja üpris püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega helekollane. Aroom on mõõõnusalt klaar, sidrunheinane ja linnaseline.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub tihkemalt linnasemagusaks ja intensiivselt sidrunikoore-tsukaadi meenutavalt mõrkjas-hapukaks. Lõppmekk muutub veelgi intensiivsemalt puuviljaseks ja suisa kergelt kreemikaks, meenutades banaanikreemi. Järelmaitse käänab tagasi särtska magus-mõrkjuse juurde, virgutades ka väsinud mehe naeratusele.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE - Gambrinus pole seekord kardinaalselt nõus ratebeeri madala hinnanguga! Siia juurde oleks hea pakkuda midagi värsket ja krõmpsuvat, nt köögivilijavaagen dipikastmega.

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment