Monday, April 7, 2014

Dragonstooth Stout

Dragonstooth Stout (Elysian, USA). pdl 0,66 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: foreign stout. Ratebeeri hinnang on 99 ja beeradvocate oma 90 punkti!!!

Tootjainfo: "A smooth and sturdy stout, made with 10% rolled oats, roasted barley and chocolate malt. The name is referential to the founders of Thebes, warriors who sprang from the earth when the teeth of a slain dragon were sown by Cadmus. Bittered with Chinook; finished with Cascade and Columbus hops."

Lihtne kopsakas pudel, sildil roheline draakon. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles makrofleksjalt püsiv. Õlle värvus - no otse loomulikult kolemust, mis ta siis veel olla saab :) Aroom on vastu ootusi nõrgapoolne, kergelt hapukalt kuiv ja samas meeldivalt magusat raske ... kuid siiski kokku väga leebe. Draakonid on salakavalad, kas teate ;)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mage-mõrkjas. Keskmaitse pöörab senisele vaiksele sissejuhatusele otsustavalt selja ja vajutab su keelele magusalt raske käpajälje, milles on nii kuivatatud ploome kui melassi, tumedaid iiriskomme kui veidi kamprit. Lõppmaitse äsab hoopiski draakonisabaga, mis on mõrkjas ja täis vaiguselt rasket ning kleepjat vaiku, aaloed ja suira. Järlemekk mõjub suisa kirbelt tõrvaselt, pisut suitsuselt ja kolossaalselt jõuliselt, nagu lõhnab koopasuu peale draakoni lahkumist.

Raske kehaga, õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga väga mitmekihiline MEGARÜÜBE!!! Siia juurde pakuks antoonovkast värskelt-lõigatud viilakaid, mis puhastaks keelt enne järgmist lonksu.

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment