Friday, April 18, 2014

Red Horizon




Red Horizon (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,25 l. alc 17,0 %vol. Liigimääratlus: american strong ale. Ratebeeri hinnang on 94 punkti, beeradvocate pakub 84.

Tootjainfo: "We brewed this ale only with the famous sake yeast No. 7 from Masumi Sake in Nagano, Japan. On advice from Masumi’s master brewers we fermented this ale very slowly at low temperatures to bring out No. 7’s fabulously fruity character. This is a beer, but has some flavors found in a sake. A great combination!"

Kui te ei lugenud tootjainfot läbi, siis pöörduge tagasi ja tunnistage ... see on ilmselt esimest korda, kui te näete, et õlut oleks pruulitud sake pärmiga!? 

Elegantsesse metall-tuubusesse pakitud ja valgesse krepp-paberisse mähitud väheldane pudel kannab erkpunast silti, millel ilutsevad hieroglüüfid. Väheldane valge vahukirme kaob praktiliselt kohe. Õlle värvus - uduvinega kuldoranž. Aroom jääb kuhugi maheda brändi ja valge rummi vahele, mee ja kuivatatud aprikooside meenutusega.

Esmamekk on megaraske ja mesine, rummikoogine ja torkiv. Keksmaitse ... oi ... siin tõusevad Gambrinuse kulmud plaksatusega kuklale kokku ... miiiisasi see nüüd on??? Sakepärm on teinud odraveini taolisest rüüpest midagi ... noh ma ei teagi! Kirbevõitu, puuviljane, käärinud pirni ja üleküpsenud ananassi olekuga veeeider elamus. Aga meeldiv! Kindlasti meeldiv! Lõppmaitse ... jeebus, linnaseliköör ja väike aniisinaps, sake ja vasaabi ... kleepuv-torkiv-magus-õrritav. Järelmaitses seguneb suhkruroost tehtud rumm, riisist tehtud sake ja odrast saadud liköörtihe õlu ... mihandne segu!

Megaraske kehaga, õliselt kleepja paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-krõbeda buketiga USKUMATULT VEIDER MEGARÜÜBE! See jääb tavalisest õllest sama kaugele kui vaalapüük jääalusest särjesikutamisest. Õeh ja võeh ... noh nüüd on Gambrinus küll pahviks löödud ja heldima pandud! Siia juurde sobiks tassike kanget rohelist teed.

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment