Sunday, April 20, 2014

Goliat

Goliat (To Øl, Taani) pdl o,375. alc 10,1 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang on
99 ja beeradvocate oma 93 punkti!!!

Tootjainfo: "The great warrior of Gath. The mighty champion of the Philistines. Embedded in ancient folklore and religion. Coming from the World of Old. His size and stature is not human. He is bigger. The armor of Goliat is black. Creamy black lacings. Stands with a towering height. He can grab elements from both earth and heaven. Earthy, roasted, notes from the earth. Warming, pungent, sweet notes from the skies. His heart is beating slowly, almost endlessly slow. This man is thought to be invincible!

Ingredients: Water, barley malt, roasted barley, dark cassonade sugar, flaked oats, hops, gourmet coffee and yeast."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, must fooliumkael ja erkpunane silt. Vaht --- wow --- musjaspruun mass täidab alguses kogu klaasi, aegamisi eraldudes tumepruuniks vahuks ja sitikmustaks õlleks. Aroom on oikuiraske, kohe oipagankuiraske, kohvine ja tõrvane, kevadise mulla ja sügiseste lehtede järgi lõhnav

Esmamekk mõjub tihkelt ... kuid üllataval moel mitte nii tõrvaselt kui oleks võinud oodata ... mustjasraskelt ja magus-vürtsikalt, soojalt ja seikluslikult. Keskmaitse ... noh siin jõudis see sügavus siis kohale, tihke ja rammus nagu värske künnivagu mustas auravas mullas. Kündja peab olema tõesti üks vägev tegelane, sest adrahõlma alt valguks välja kui maa must mahl, milles on jõud ja vägi ja karm olemise lugu. Lõppmekk muutub uimastavalt raskelt ploomi ja kirsi seguseks, Riia balsami ja tammevaadi maitseliseks. Meie vägilane on pisut segi pööranud, tuues kokku nii soome lagritsa kui läti ürdiliööri ning segades seda eesti kristallkümmeliga. Järelmekk on veniv ja väänlev kui jahtuv laavanire tuhaväljal, hingates endast välja kuum-vürtsikat hõngu, mis paneb pea ringi käima ja ettevaatamatult veel kord sisse hingama. Siia sa nüüd jääd, uudishimulik teeline ... selle juuummmatu rüüpe manu ning hommik leiab sind õndsa näoga ja juhmaka irvega päikesesse vaatamas.

----
rüübe siit

No comments:

Post a Comment