Tuesday, April 1, 2014

Kamakas

Kamakas (Alo Õlu, Eesti). pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: tume eil?

Tootjainfo: "Õige rammus, tume kamaõlu. Maltoosa (1,5x + tume), kama (nisu, oder, rukis, hernes), humalad (Hallertau, Perle + Willamette), W."

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kreemikat karva vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, olles vägagi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt tumepruun. Aroom on tugevalt õunane, meenutades antoonovkaid, lisandub vähene ja ebamäärane teraviljalõhn.

Esmamekk on tihkepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses seguneb maltoosale iseloomulik hapukas õunatoon, kuid siia lisandub tummine, lausa kergelt kleepjas teravilja ja ubasid meenutav kõrvalefekt. Lõppmaitse tundub veidi toorelt karvane, rohmakas ja jõuliselt mõrkjas-magus. Järelmekk paneb keele alkoholiselt õhetama, meenutades taaskord tolmusevõitu teraviljamekki, justkui mäluks peoga linnaseid.

Raske kehaga, kleepja paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga rohmakas rüübe, mis on lauaõlleks liiga raske, kuid pikemaks nautimiseks veel pisut toorevõitu. Kui lasta samal joogil veel u pool aastat seista, võiks olla tegu juba über-tasandi rüüpega!
----------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment