Wednesday, April 23, 2014

X-Ray

X-Ray (Brewfist, Itaalia). pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimäätatlus: imperial porter. Ratebeeri hinnang on 97 ja beeradvocate oma 83 punkti.

Tootjainfo: "Malts: Pale, Crystal, Chocolate, Brown, Monaco. Hops: Magnum.
X-Ray is going to get into your bones...  Rich and complex, is brewed with British malts. Dark colour, residual sweetness and bitterness are well balanced with the 8,5 ABV...It's a big fat Porter!"

Lihtne väike pudel, kirjuvõitu sildil on kolp ja hammasratas? Sõrmepaksune kohvipruun vaht on tihe ja püsiv. Õlle värvus - sügav, punaka helgiga must. Aroom meenutab kõrvetatud linnaseid ja leiba, andes nõrka mõrkjat suitsuvinet.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse mängib tumeda šokolaadi ja liköörikommi nüanssidega, lisades juurde tiheda linnasebiskviidi. Lõppmaitse toob esile suitsuse, lõkke kohal kõrvetatud rukkileivaviilaka hapukas-magusa mõnusa tihkuse. Järelmaitse on tihkelt mõrkjas, pitseerides end pikaks ajaks maitsenäsadele.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERPORTER! Siia juurde soovitaks pakkuda midagi krõbedat - nt riivleiva paneeringus räimi.

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment