Tuesday, April 15, 2014

RediŠ

RediŠ (Rotkeller, Eesti). pdl 0,5 l. alc 10,3 %vol. Liigimääratlus: tume IPA (ehkki sildil on kirjas topelt-APA'lik, ei sobitu see Gambrinuse meelest ühestki otsast APA kriteeriumitega)

Tootjainfo: "odralinnased, humalad, humalad, pärm. Külluslikult kuivhumaldatud" (paid hobipruolid kirjutage natukese täpsemalt oma tegu lahti ning soovitav oleks pudelile panna ka villimise kuupäev!)

Käänikorgiga keskmist mõõtu pudel, tehniline silt. Valge vaht moodustab mõnemillimeetrise kihi, mis vaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - õrna uduvinega punakaspruun. Aroom on jõuline, meenutades kuivatatud kirsse ja kuivatatud maasikaid :)

Esmamekk on raskepoolne ja jõuliselt magus-mõrkjas. Keskmaitses, mis võtab lausa silmad vidukile, on seesama kuivatatud nätske maasikas ja maasikamoos ning jõuga sissesuratud humalamõrkjus. Lõppmaitse on rohmakas, karvasevõitu ja kamprine, kadakamarjade vaiguse nüansiga ... kui midagi nii jõulist saab nüansiks nimetada :) Järelmekk mõjub lausa ürditinktuurina, midagi raudrohu ja nõgeste vahepealset, kuid sellesse lisandub üleelusuurune linnasemagusus, mis kogu pildi toore jõuga tasakaalu tagasi pressib.

Raske kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja paletiga  rämedalt megarüübe. Oi see jook vajab alla ja kõrvale ja järele toekat pala, rammusad grillvorstid tundub igati mõistlik mõte olevat!
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment