Sunday, April 13, 2014

Kormorana American IPA

Kormorana American IPA (Kormoran, Poola). pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeris hinnang 96 punkti, beeradvocate ei tunne seda õlut.

Tootjainfo: "Ingredients: water, barley malts, wheat malt, hops: Cascade, Chinook, Citra, Centennial, Mosaic, Amarillo, yeast. Hopped seven times. During mashing, added to the primary fermentation wort, 4 times to the brewing cauldron, dry hopping. IBU: 85. Brewing method: traditional, top fermentation, non-filtered, pasteurized"

Reljeefkirjadega keskmist mõõtu pudel, esteetiline hele silt. Valge vaht täidab pool klaasi, olles väga püsiv. Õlle värvus - vähese hõljumiga kuldpruun. Aroom on fenomenaalselt värske, meloni ja greibi, värske vee ja kevade lõhnaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse mõjub väga-väga puuviljaselt, meloni, mango ja litšimarjade taoliselt, millesse seguneb pomelo mõrkjus. Lõppmaitse mõjub kui greibine mahlaplahvatus - see paneb lausa suu vett jooksma samal ajal, kui keele ümber on õllepahvak. Järelmekk on kergelt kanarbikuline, vaigune ja supervärske, nagu karge suvehommik.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga zzzzuupermahlane MEGA-IPA!!! Ehh, millega seda mahlatulva peatada ... ehk sidruniküpsistega?
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment