Saturday, April 19, 2014

Garún Nr. 19

Garún Nr. 19 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri
hinnang 98 punkti, beeradvocate 93 punkti!!!

Tootjainfo (guugel tõlke abil): "Garún is named for the strong and brave heroine of one of Iceland’s most popular folktales "The deacon of Dark River (Myrká)." A tale of ghosts, undying love, and life triumphing over death told against the backdrop of elements essential to Iceland’s character: ice, snow, and flooding waters whirling dark and mysterious. The same elements that inspire this rich, intense, bold and swirlingly varied Icelandic stout. Garún is a dark aura of intense richness and haunting aroma with notes of chocolate, licorice and coffee. Skál!"

Lihtne väike pudel, tumebeežil sildil tehnilisena mõjuv tekst. Tumepruun vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on ülimalt püsiv. Õlle värvus - roppmust. Aroom mõjub pehmelt ja meelitavalt, magusalt ja võrgutavalt, kohviselt hapukalt ja vaniljeiirise taoliselt.

Esmamekk on ülitihe ja sametpehme, magusakas ja kooreliköörine. Keskmaitse kisub kuhugi patuse salabordelli kanti ... hämar ja siivutuid lubadusi sosistav, möödujat sulgboaga kurgu alt silitav ja kähedalt meela häälega kutsuv. Raskepärane koorevenis ja kohviliköör, suus-sulavad tumedad viigimarjad ja valges šokolaadis rosinad ... siit pidulaualt leiab kõike, ka poolpaljaid tantsijaid. Lõppmekk mässib elunäinud rännumehe sellise pehmuse ja sulnite silituste kütke, et raske on säilitada kindlameelsust ja edasi liikuda. Järelmaitse kõlab kui sordiinistet saksofon ... kumedalt ja kähedalt, kutsuvalt ja kirglikult, elurõõmsalt ja samas hillitsetult kogenult.

Ülitiheda kehaga, õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Sulnis suutäis, mille kõrvale soovitaks pakkuda vaid klaasikese sidrunivett roosilehtedega ... ja õhtuhämarusse mähitud unistusi.

-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment