Thursday, April 17, 2014

Vanamees

Vanamees (Õllenaut). pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. liigimääratlus - rikki IPA. Ratebeeris kanne sees, kuid
hindeid veel liiga vähe, beeradvocate jaoks tundmatu.

Tootjainfo: "Igal Vanamehel on omad krutskid, meie omal peituvad need eesti rukkilinnases ja Chinook humalas. Our Rye IPA is like Jolly Old Man, who has tricks up his sleeve – ours has Estonian rye malt and Chinook hops."

Lihtne väike pudel, tagasihoidlik hall sildikujundus pruulikoja tavapärases võtmes. Valge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on keskmiselt püsiv. Õlle värvus - uduselt tume pruunikasoranž. Aroom on mõnusalt karameljas ja biskviidine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusmõrkjas. Keskmaitse on esmalt leebelt karameljas, sepikuline, kuid seejärel tuleb esile humalate vaigune mõrkjus. Lõppmaitses on tunda tumedaid rosinaid, kuivatatud virsikuid ja röstitud peenleiva magus-hapukust. Järelmekk on mahlane, pisut veinine ja kaljane, lõpuks jääb keelepärale tubli annus kergelt kõrvetatud leiva mõrkjas-magusust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga väga nauditav rüübe. Pisut ebatavaline segu rukkieili leivasusest ja IPA mõrkjusest, kuid tulemus on mõnus.  Soovitaks pakkuda koos grill-köögiviljadega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment