Thursday, April 20, 2023

BogBogBog

BogBogBog (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "Sour - Fruited Gose" ja hinnang 3,49.

Tootjainfo: "Brewed with Lingonberry, Cranberry and Cloudberry
Bog as pantry
Bog as sanctuary
Bog as silence"

Väike purk, marjarohke sildikujundus meenutab pigem kommipakki kui õllepurki :) Pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt. Aroomis on rõõmustavalt palju soola, mis mõjub veidi metalsena, kuid samas ka kena marjast mahlasust.

Esmamekk on jurakalt hapu, selle taga olev magusus üritab, kuid ei pääse võistlema. Keskmaitses tuleb esile korrrrrralik kogus soola koos jätkuva hapuküllusega. Lõppmaitse annab korraks ruumi mõrkjale alatoonile, kuid see võib olla ka soola kõrvaltoime. Järelmekk tõmbab soolatekki veidi kõrvale, lastes pohlade metalsel-mõrkjal parkivusel kenasti esile tulla, ka jõhvikal on siin oma osa ... kuid vaene põldmari ei saa isegi šanssi kaasa rääkida.

Keskmisest veidi raskema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapu-soolase-hapu-mõrkjas-soolase-magusakas-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe. Nii julgelt soolatoosiga tegutsejaid kohtab harva, aga seda tervitatavam see lugulaul on.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment