Saturday, April 1, 2023

Hele

Hele (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Other" ja hinnang 3,13 punkti

Tootjainfo: "Hele on Bavaria stiilis filtreerimata nisuõlu. 18 sajandil alguse saanud õllestiilile annavad äratuntava hägususe, heleda tooni ja siidja maitse ruulimisel kasutatud nisulinnased, humalad karge põhjavesi 190 m sügavuselt, spetsiaalselt valitud pärmitüvi ning ale-õllele omane kääritusmeetud. Tähelepanu - eriliselt rikkalik maitse on ruulitud naiste poolt
IBU 20"

Väike lihtne pudel, lihtne kuid eristuv must-sinepine sildikujundus. Valge vaht täitis kolmandiku klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - hämuselt helekollane. Aroom on üsna stiilipuhas hefeweizenile omane, ehkki nelki on veidi rohkem ja banaani veidi vähem kui enamasti, kuid see ole mingi puudus.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukaks ja paraku üsna lamedaks, kogu karbo on välja jooksnud. Lõppmaitse - mõrkjas-hapukas, nelgine ja veidi eeterlike õlide üleküllane. Järelmekk on leebelt hapukas ja siidine. U 5 sek hiljem saabuv korralik vürtsikas õhetus tõstab hinnangut.

Keskmisest kergema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Üsna stiilipuhas saksa stiilis nisukas, ehkki ilma mingi meeldejäämis-potentsiaalita.
---
ei ole (veel) saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment