Saturday, April 1, 2023

Märzen

Märzen (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Märzen / Oktoberfest Bier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Märzen" ja hinnang 2,82 punkti

Tootjainfo: "Märzen on hea humalase mekiga filtreerimata punane laagriõlu. Traditsiooniliselt märtsis pruulitud laagriõllele annavad äratuntava punaka tooni ja magusa maitse pruulimisel kasutatud karamell-linnased, humalad, karge põhjavesi 190 m sügavuselt, setsiaalselt valitud pärmitüvi ning laagriõllele omane kääritusmeetod.
IBU 18"

Väike lihtne pudel, lihtne aga eristuv kujundus seekord must-punasel foonil. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - õrna hämuga vasekarva. Aroom on hapukas, veidi pärmine ja kergelt seebine/saunane, õrn metalne vine aga sobitud stiiliootustega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, puiduseks, kuivemaks ja tiba karamelliseks. Lõppmaitse mõrkjas-hapukas olek asetub oma metallise ja veidi rabaveele omase roostese kuivusega juba päris kenasti lubatud stiili parameetritesse. Järelmekk on karamellisem ja magusam ning mõõdukalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Stiilipuhtalt teostatud, kuid veidi tuhm. Samas - kuna tegemist on pruulipubiga, siis selle eesmärgi jaoks on tegu üsna õigesti tuunitud kraamiga
---
ei ole (veel) Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment