Monday, November 14, 2016

Charlie


Charlie (Must Lips, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra- ja nisulinnased, humal, pärm
Belgia wit tüüpi nisuõlu"

Väike lihtne pudel, minimalistlik sildike markeerib andekalt maailma tuntuimat Charliet :) Vähene erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on leebelt mesiselt magusakas ja karge.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-mõrkjas. Keskmaitse toob juurde sülega linnasemagusat, kogu suu kiheleb peeneteralises karboniseeringus. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, veidi pohli meenutav, selle karguse taga leidub aga magusapoolne bisviitne taust. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, kergelt vürtsikas ja õhuline.

Keskmise kehaga, pisut veidra karboniseeringuga (vahtu ei hoia, aga suus kribeleb kuni viimase lonksuni), vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga päris heal tasemel rüüpeke. Karge ja lihtne, kergelt joodav ... ainult et tavaliselt belgia witbier on ju apelsinikoore ja koriandriga? Igatahes belgia pärmi vürtsikus on tunda nii ehk naa ja see annab joogile mõnusa sädeluse, päästes liigsa lihtsuse igavusest.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment